Pokémon Go har tatt hele verden med storm

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Pokémon Go har tatt hele verden med storm og jeg bestemte meg derfor for å finne ut hvorfor det var så mye fuzz om temaet.

Screenshot from www.pokemongo.com

Screenshot from www.pokemongo.com

Alt i fra reiselivsbransje til innovasjonsmiljøer hyller dette nye fenomenet, og mange mener man må se muligheten i nye forretningsmuligheter som ligger for deres føtter.

Etter en helg hvor jeg selv har fått lekt med Pokémon Go så må jeg si meg enig. Det ligger mange muligheter ved smart bruk av Pokémon Go og jeg skal nå fortelle deg hvorfor.

Slik var helgen med Pokémon Go

Lørdag morgen våknet jeg og tenkte at; «i dag skal jeg ta med min eldste datter og prøve Pokémon Go» og benyttet derfor min amerikanske iTunes konto for å laste ned app-en. Lite visste jeg om at det senere denne lørdagen også skulle bli tilgjengelig for norske brukere.

Rett etter frokost var jakten i gang og vi fant nesten umiddelbart en Pokémon i nabolaget. Bruk av mobilens kamera for å fange en Pokémon i «virkeligheten» ved å kaste en Poké ball mot den, vekket «nerden» i meg og jeg kjente at også jeg kunne komme til å finne dette underholdende.

Pokémon GO 3 Pokémon GO 2 Pokémon GO 1

Etter ca 1,5 time begynte jeg å gå tom for strøm på telefonen og vi returnerte hjem. Dette var helt klart morsomt og ikke minst underholdene for min datter (og meg). Vi hadde samtidig noen gode diskusjoner om hvorfor vi ikke kunne se Pokémon i virkeligheten, men bare via mobilen når vi skulle fange den. Hun forstod konseptet med agumented reality etterhvert (selv om hun tross alt bare fem år).

Ladet opp og klar for kamp

Videre utover dagen da batteri og batteripakken min var ferdig ladet, var vi klare for en ny tur. Det var derimot ikke serverene til Pokémon. For mens vi hadde vår lille pause, hadde Pokémon blitt lansert i 26 nye land – inkludert Norge. Det var derfor ikke mulig for oss å spille noe mer denne dagen – til min datters store frustrasjon (okey, det var mest min egen). Når klokken rundet 21:30 kom jeg derimot inn i Pokémon verdenen igjen og kjente at «nerden» i meg ville leke litt mer…

Jeg tok derfor turen ut døra og tenkte jeg skulle se litt mer hva spillet gikk ut på. Det begynte å bli litt mørkt og jeg tenkte derfor at ingen ville forstå at jeg faktisk gikk rundt å samlet Pokémon på egenhånd – uten min datter som hadde lagt seg for flere timer siden – klokken 21:30 på kvelden. Lite visste jeg hva som ville møte meg.

På under fem minutter ser jeg to andre karer komme i mot meg. Jeg kjente umiddelbart en flau klump som utviklet seg til en varm følelse i ansiktet. De kom nærmere og nærmere og etterhvert som våre stier nesten krysset hverandre, så la jeg merke til både mobilen deres som lyste opp og en ladekabel fra mobilen og ned i lommene – akkurat slik jeg hadde. De spilte Pokémon.

Fremdeles litt flau så jeg på dem og de så på meg mens jeg hastet meg videre. Derimot kom jeg ikke lenger enn at jeg la merke til at vedkommende som nå gikk 50m foran meg også hadde en ladekabel stikkende ut av lomma. Var dette virkelig sant? Jeg sporet raskt av til en sidevei for å gå litt i fred og trykke på telefonen uten å bli dømt av andre 😃

Etter å ha fanget noen Pokémon kom jeg til min «vanlige turløype» og fikk plutselig opp noe som kaltes en «Gym» på telefonen min (mer om det litt lenger ned). Jeg ble stående og utforske litt og klø meg i hodet over hva dette kunne være for noe. Plutselig kommer det en fyr ut fra skauen – også han med ladekabelen ut av lommen og mobilen i hånden. Han kom nærmere og nærmere og spurte meg – litt flau –  om han kunne stille meg et kleint spørsmål… «spiller du også Pokémon?», ehhhmmm…, ja, og så måtte jeg vise han litt om hvordan spillet fungerte og noen tips og triks jeg hadde snappet opp tidligere på dagen. Litt surrealistisk.

Jeg gikk videre og hørte plutselig et stort «YES» – et lite brøl fra område der hvor «Gym»-en lå som jeg nettopp hadde passert – og jeg måtte smile litt for meg selv.

Videre på turstien møtte jeg på en jente som antageligvis også følte det litt flaut på kroppen. Mobilen holdt hun i hånden, tett inntil kroppen, men jeg «avslørte henne» på grunn av ladekabelen som stakk ned i lommen hennes og det faktum at det nå var så mørkt at mobilens skjerm strålte opp som et fyrtårn på tross av at hun forsøkte å skjule det mot kroppen sin.

Hvor engasjerende er egentlig Pokémon Go?

Ved enden av turstien og videre bort til rådhuset på Lørenskog (hvor jeg bor) var det en Pokéstop (mer om det lenger ned) som jeg måtte «ta». Her møtte jeg en bil som kom sakte kjørende mot meg og på en hvilken som helst annen kveld hadde jeg blitt meget skeptisk og kanskje litt redd. Men inne i bilen skimtet jeg to gutter, hvor passasjeren satt med mobilen i hånda og begge ga meg en tommel opp…, jeg måtte smile igjen.

Like ved kunne jeg se enda et «Gym» (utenfor en videregående skole) hvor det samtidig var fire Pokéstops. Det måtte jeg jo bare utforske – men jeg var sannelig ikke alene om dette. Når jeg nærmet meg så jeg ungdommer (tror jeg, det var mørkt) som løp på kryss og tvers av Pokéstops og Gym-et. Jeg tenkte at «I´m getting to old for this shit» (fra dødelig våpen). Jeg ble stående å betrakte hva som foregikk for en kortere periode, men jeg kjente jeg ble mest av alt fascinert over hvordan Pokémon Go har engasjert mennesker og ikke minst hvor morsomt alle så ut til å ha det.IMG_0144

Jeg måtte selvfølgelig også selv innom alle Pokéstop-ene før jeg igjen satte turen hjemover mens jeg fanget enda noen flere Pokémon.

Jeg var fremdeles litt flau når jeg kom inn døra hjemme, ikke fordi jeg hadde vært aktiv og hadde over 20.000 skritt på klokka mi denne lørdagen (aldri hatt før) – men fordi jeg hadde hatt det gøy med noe jeg i utgangspunktet jeg trodde jeg var for gammel til. Men det kan jeg leve med 🙂

Kort om Pokémon

Pokémon i seg selv har eksistert i over 20 år og de aller fleste har hørt om det tidligere, eller selv opplevd fenomenet i løpet av oppveksten. Nyeste tilskudd i Pokémon verdenen er Pokémon Go.

Konseptet er enkelt og etter et par dagers testing vil jeg også nesten si genialt. Alle som spiller Pokémon Go er en såkalt “Trainer” (Trener) hvor du faktisk må opp av sofaen og ut i den virkelige verden for å kapre dine Pokémon. Du benytter et kart – hentet fra Google Maps –  som viser deg hvor du befinner deg og ved at du går rundt omkring, dukker det opp Pokémon som du kan fange ved å kaste en “Poké Ball”.

I motsetning til «orginalen» som er levert på Nintendos maskinvare – og kostet penger – kan man nå laste ned spillet gratis til iOS og Android, hvor Nintendo nå tilnærmet når alle mennesker med en smart telefon. En annen morsom ingrediens er at Pokémon Go benytter augmented reality som vil si det samme som at når du finner en Pokémon, kan du se den gjennom mobiltelefonens kamera overlappet med den virkelige verden.

Slik spiller du

Du får først muligheten til å velge deg en Pokémon du skal starte med. Her får du tre alternativer;

  • Squirtle (en slags skilpadde)
  • Charmander (en slags dinosaur eller drage)
  • Bulbasaur (en slags plante med bein)

For «hardcore» fans sier ryktene derimot at man kan få Pikachu ved «å løpe bort» fra disse Pokémon-ene inntil fire ganger, hvor man visstnok da skal få en «hidden secret» som er Pikachu (jeg visste «desverre» ikke dette når jeg startet lørdag morgen).

Videre skal du fange så mange Pokémon du bare klarer, hvor alle har hver sin styrke og svakhet (som jeg enda ikke har kjennskap om). På et eller annet tidspunkt skal du «sloss» med andre spillere for å overta en «Pokémon Gym». Du skal visstnok få beskjed om hvilke Pokémon som er ineffektive ovenfor din motstander og jeg vil derfor tro man slipper å «lese seg opp» for å finne de rette Pokémon-ene å benytte.

Videre kan du «power-up» dine Pokémon med stjernestøv og godteri, samt utvikle dem til å bli enda sterkere og enkelte Pokémon kan i tillegg utvikle seg til å bli nye skapninger.

Velg deg et team og «battle» med andre

Når du som trener når «level 5» (ved å samle Pokémon) kan du velge deg ett av tre lag. Du vil nå også få mulighet til å ta kontrollen over såkalte «Gym». Når du besitter ett «Gym» kan du trene dine Pokémon, få Pokécoins (som du kan kjøpe ting med) dersom du har «Gym»-et i mer enn 21 timer. Du kan forsvare det – sammen med dine lagkamerater – ved å legge igjen en Pokémon for å forsvare «Gym»-et.

Det morsomme med det hele er at «Gym»-et befinner seg på en «ekte» plass. I mitt nabolag (Lørenskog) har vi Lørenskog hus, Robsrud (Postens sorterings terminal) og Mailund VGS for å nevne noen. Rundt omkring finnes det også Pokéstops – ved tradisjonelle landemerker – hvor du kan samle diverse ting du kan legge i ryggsekken. Alt fra «Poké Ball»-er til røkelse, med mer (her må man lese seg litt opp).

Dette toucher nok bare litt i overflaten, men gir grunnprinsippene i selve spillet.

Få deg en batteripakke

Du bør investere i en ekstern batteripakke og jeg så at Komplett allerede markedsfører med Pokémon Go-pakker på sine sider. Batteripakken vil uansett være noe du kan bruke i alle sammenhenger når du er på farten – ikke er det dyrt heller!

Har du selv spilt Pokemon Go? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

 

Disclaimer: Henvisning vedr batteripakken hos komplett er ikke betalt av komplett og jeg har heller ingen tilknytning til Nintendo eller andre ifm at jeg skriver denne bloggposten om Pokémon Go.

Kilder:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

No comments yet.

Leave a Reply