Derfor legger jeg ned bloggen

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I litt over to år har jeg holdt på med denne bloggen. I litt over to år har jeg forsøkt å fortelle om teknologi på en måte folk flest kan forstå. I over to år har jeg vurdert om en personlig blogg har vært riktig for å skape kjennskap og kunnskap om hvem SimCom er og hva vi står for. Men nå er det slutt!

eivind.jonassen.info-logo3xx

Å benytte personlig blogg for å skape interesse rundt eget selskap mener jeg fortsatt er fornuftig. Men temaene det blogges om er derimot helt avgjørende for om bloggen skal lykkes eller ikke.

Å gi potensielle kunder kunnskap og kjennskap om SimComs ansattes kunnskap og erfaring mener jeg er helt avgjørende for videre suksess. Når derimot målgruppen vi forsøker å nå ikke ser ut til å være «online», blir både tiden og ikke minst innsatsen tilnærmet bortkastet.

Sosiale medier er fortsatt viktig

Erfaringen jeg har fått i løpet litt over to år som blogger ville jeg ikke vært foruten. Jeg har fått kontakt med mange «ålreite» folk via sosiale medier som jeg ikke ville truffet uten bloggen.

Bloggen har vært en plass hvor jeg har fått skrevet mye — først og fremst om teknologi, men også om noen personlige ytringer hvor tilbakemeldingene har vært konstruktive. Bloggposten et oppgjør med sosiale medier er bloggposten som fikk flest kommentarer og er nok også den som har skapt mest engasjement i nettopp sosiale medier.

Temaer om — og rundt — sosiale medier, ledelse og salg er rett og slett av større interesse enn teknologi.

Litt statistikk

Antall besøkende som har vært innom bloggen har det jo vært noen av. Ikke i nærheten av det ambisjonsnivået jeg hadde sett for meg, men allikvel;

analytics

I overkant av 50.000 unike sidevisninger har det blitt. Ut i fra grafene er det spesielt to perioder hvor besøkstallene har «gått i taket». Den første var når vi — gjennom bloggen — skulle skaffe SimCom en salgssjef. Den andre var bloggposten om alle passordene du måtte bytte grunnet #heartbleed.

De mest leste bloggpostene har vært;

 1. Sonos vs Apple Airplay
 2. Derfor burde du slutte å bruke Skype
 3. Her er passordene du må bytte grunnet Heartbleed
 4. Slik blir du salgssjef
 5. Dropp USB- og NAS-backup — Kjør alt på Dropbox

Det har vært flest henvisninger fra Facebook mye takket være bloggposten om Heartbleed og salgssjefen;

henvisninger

 

Men det er selvfølgelig ingen som slår Google 😉

All trafikk

Nå er det slutt!

Jeg har lenge vært i tanke boksen og gjort vurdering rundt egen blogg, og en ting er jeg ganske sikker på: teknologi oppleves av folk flest som noe som bare skal fungere, og folk flest bryr seg ikke om hvordan eller hvorfor.

Og det er kanskje også helt greit, men da er det samtidig på tide å legge bloggen død — i hvertfall for denne gang.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

6 Responses to Derfor legger jeg ned bloggen

 1. Alain Fassotte 06/10/2014 at 20:25 #

  Dette var en lei nyhet Eivind.

  Jeg har forståelse for valget ditt og at du føler at du ikke har nådd de KPIer du satte for bloggen din. Jeg tror uansett at du har oppnådd mye.

  1. Flere vet hvem SimCom er i dag, kanksje hele 50 000.
  2. Flere vet hvem du er og du har skapt deg et bredere digitalt personlig merkevare.
  3. Muligheter som aaldri ville tilbudt seg, som f.eks stå på scenen og rocke sammen med undertegnede 🙂
  4. Du utvidet ditt nettverk.

  Det er ikke alt som kan måles i salgstall dessverre. Hvis du ikke har fått et lead eller kommet i posisjon til å levere et tilbud i løpet av disse to årene, så er jeg overasket.

  Skal ikke prøve å snu avgjørelsen din men ønsker påpeke at du har oppnådd mye med bloggen i løpet av disse to årene.

  Alain

  • Eivind Jonassen 06/10/2014 at 20:33 #

   Takk Alain,

   Det var hyggelig ord — som alltid.

   Du har helt rett i at jeg har fått til mye gjennom blogg, men i dag er jeg langt i fra fornøyd med målene jeg har satt for meg selv, og da må jeg til syvende og sist ta en vurdering på hvordan jeg skal bruke tiden min.

   Uansett — det var kjempe gøy å rocke på scenen med deg tidligere i år — du er rå når det gjelder 🙂

 2. Digidag 06/10/2014 at 20:54 #

  Det var synd å høre. Det er for få teknologiblogger og for få som våger å snakke “synserne” av SoMe-eksperter og “teknologijournalister” mot. Min erfaring er lik din; vanskelig å komme igjennom på Facebook – dette er vennedrevet og ikke interessedrevet. Du får besøkende på blogger mv fordi de kjenner deg, ikke fordi du deler interesser. På Google+ er det noe annet – der er det interesser som driver, men dessverre ikke så mange som er aktive der så man når fort et toppunkt. På twitter er det mange som følger, men genererer få besøkt. Det er klart behov for flere og bedre sosiale medier. Håper du finner igjen tilbake til bloggingen – selv om det ikke “tar” av så er man en stemme der ute….

  • Eivind Jonassen 06/10/2014 at 21:42 #

   Hei,

   En stemme kan man fortsatt være, men i et annet format. Når innholdet ikke får et økende engasjement så “dør” man litt etter litt… Det er viktig at ikke bloggen blir en tidstyv og noe som suger energi ut av meg. Bedre å avslutte og heller kanskje finne et annet format senere.

   Uansett er det hyggelig med tilbakemelding 🙂

 3. Øyvind Jacobsen 06/10/2014 at 21:12 #

  Hei Eivind, står respekt av en slik avgjørelse. Takk for mange gode bloggposter.

  Ble nysgjerrig på det du skriver om at målgruppen ikke er online.Hadde du håpet at bloggen skulle skape målbart salg/leads, eller var det noe annet? Supert hvis du kunne si litt mer om det.

  Hilsen Øyvind

  • Eivind Jonassen 06/10/2014 at 21:29 #

   Hei Øyvind,

   Takk for snille ord 🙂

   Ved at jeg skriver at målgruppen ikke er online, så er det av flere grunner og jeg kan nevne noen av dem 🙂

   1. Jeg ser at mye av engasjementet kommer fra mine “venner” i sosiale medier, jeg oppfatter at bloggen har svært begrenset rekkevidde utover “sosiale medier—kretsen” min. Jeg hadde mål om større “reach” etter to år.
   2. Det er svært få som debatterer innlegg, uansett om inlegget er informativt eller provoserende, det er oftest mine tvitter “venner” som er enige eller uenige — på tvitter. Her føler jeg igjen at rekkevidden er for kort.
   3. Jeg merker at de salgsmøtene jeg er med i, gir stor verdi for SimCom (selvfølgelig) og møtedeltagerne. Jeg mener vi besitter mye kunnskap, erfaring og kompetanse som de fleste setter pris på. Det er derimot “ingen” som søker denne kunnskapen eller informasjonen online. Hvorfor det er slik vet jeg ikke.

   Jeg kan fortsette listen, men det blir nesten en ny bloggpost 😛

   Misforstå meg rett her, mitt sosiale nettverk er jeg glad for at jeg har fått. Rekkevidden til bloggen “begrenser” seg derimot også til dette — hvis du forstår hva jeg mener.

   Mvh
   Eivind

Leave a Reply