Slik kommer du i gang med Google Drive

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Har du en google e-post konto så har du også tilgang til Google Drive. Samtidig er det flere som ikke er klar over alt du får tilgang til ved å bruke Google Drive.

Google Drive

Har du ikke opprettet en Google konto riktig enda, vil jeg anbefale deg å gjøre dette så snart som mulig.

Ikke bare får du en god e-post tjeneste, men du får kalender og dokumenthåndtering med på kjøpet — det vil si gratis i Google sine øyne, i hvertfall så lenge du er privat person. Som bedrift kommer du i gang for €4 pr mnd (ca kr 35).

De aller fleste av oss kjenner til Word, Excel og Powerpoint — hos Google heter dette Dokument, Regneark og Presentasjon. Du får mer eller mindre de samme funksjonene hos Goolge som du er vant med fra Microsoft. Fordelen med Google Drive er at du kun trenger en nettleser for å komme i gang, det kreves ingen installasjon av noe som helst slag.

Du får samtidig muligheten til å laste ned en app til din smarttelefon eller nettbrett slik at du får tilgang til dine dokumenter fra hvor som helst og når som helst!

Hvorfor Google Drive?

Tidligere har man kjøpt Microsoft sin Office pakke til enten Mac eller PC for å redigere dokumenter. Tiden for lokalt installert programvare mener jeg derimot er forbi, og jeg har tilnærmet kuttet ut disse applikasjonene helt og holdent. Jeg benytter heller Google Drive — her får jeg komplett dokumenthåndtering levert som en skytjeneste, og kun ved å bruke en nettleser. Enklere blir det ikke.

Hvorfor? Jo, svaret er enkelt. Jeg kan opprette dokumenter i Google Drive og i prinsippet dele disse dokumentene med hvem som helst — også de uten en Google konto — og vi kan samtidig redigere dokumentene uten at det skaper konflikter. Det er vel ikke noen ting som er mer irriterende enn dokumenter som sendes frem og tilbake med forskjellig versjonsnummer for å holde tritt med det nyeste og mest oppdaterte dokumentet.

Dette får du i Google Drive:

  • 15GB lagringsplass
  • Tilgang til verktøy som Dokumenter, Regneark og Presentasjoner
  • Tilgang til din konto fra mobile enheter

Kom i gang på en-to-tre

Å opprette en Google konto klarer alle å gjøre, det å ta i bruk alle funksjoner fullt ut er det derimot ikke mange som har gjort. Nedenfor kan du se en introduksjonsvideo som gir deg praktisk informasjon om hvordan du kan ta i bruk dokumenthåndtering i Google Drive. Du kan også besøke Google Drive sine sider for å komme i gang.

Ønsker du å ta i bruk Google Drive på jobben, ta en titt på «Google Drive for arbeid» sine sider.

Synes du dette var til hjelp? Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om Google Drive og kom gjerne med innspill til nye temaer du ønsker å vite mer om.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply