Slik var prosessen med å endre tema på bloggen

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Nesten to år har passert siden jeg startet min blogg. Fra dag én hadde jeg responsivt design som gjør at jeg kunne tilby samme innhold til mine lesere på tvers av enhetene de benyttet. Samtidig synes jeg designet nå var blitt litt kjedelig og traust — jeg bestemte meg derfor for å gjøre en endring.

nytt tema på blogg

Har du eget domene og benytter Wordpress som publiseringsplattform er det en relativt smal smak å endre utseende på bloggen. Slik gjør du:

  1. Du googler etter «the best wordpress themes»
  2. Plukker ut ett du liker og laster det ned.
  3. Aktiverer du det fra administrasjonssiden i WordPress og vips så har bloggen fått en liten overhaling.

Selve utformingen på mitt ny design er nytt og det ble derfor litt jobb for å få det til å se ut som et magasin i motsetning til forrige utseende. Mer fokus på bilder likte jeg ved dette temaet, og jeg har samtidig fått muligheten til å promotere kategoriene jeg skriver om på en enklere måte. Dette vil også gjøre at jeg enklere kan tilpasse innhold og poster ovenfor mine lesere — jeg kan utforske forskjellig oppsett litt mer enn tidligere.

Bildene var det «største problemet»

I temaet som jeg har valgt har bildene fått større fokus enn hva de hadde i forrige utgave av bloggen. Det medførte også at en del av bildene ble «dratt» ved enkelte deler av bloggens utforming.

Hvert eneste bilde som tidligere er lastet opp på bloggen har genrerert noe som heter «thumbnail» — eller miniatyr bilder om du vil. Disse hadde alle forskjellige størrelser som gjorde at det så ut til at jeg måtte tilpasse alle slik at de fikk samme størrelse.

Det er blitt noen bilder i løpet av de to årene jeg har blogget, men med innstikket «Regenerate Thumbnails» løste dette seg automagisk. Etter jeg installerte innstikket var det bare å trykke knappen «Regenerate All Thumbnails» og neste morgen var alt klart og bildene var i skjønneste orden.

Har du tidligere hatt utfordringer når du har byttet tema på blogg eller hjemmesiden?

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

No comments yet.

Leave a Reply