Bindingstid og gebyrer er skilsmissegrunn for meg!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Til tross for løfter om fleksibilitet fra flere tjenesteleverandører, opplever mange bedrifter at deres skytjenester krever en form for binding. Nå utfordrer vi i SimCom de største leverandørene, og lanserer en helt ny skyløsning uten binding og gebyrer.

bindingstid gebyrer simcom

Det å låse kunder til en bedrift gjennom abonnement er fornuftig ut ifra et ønske om å sikre seg inntekt i en definert tid fremover, og det på vegne av sine kunder. Jeg har alltid ment at det å låse en kunde ikke er fornuftig – ikke for oss og definitivt ikke for kunden.

Billig å bli gift, dyrt å bli skilt

Telekom-bransjen og mange av deres selgere blir oppfattet som sultne, useriøse og slitsomme gribber som lever av å ”lure” kunder inn i komplekse abonnementsavtaler som ser billige ut å gå inn i, men som viser seg å være dyre å komme seg ut av. Det har gitt bransjen et dårlig rykte.

Min erfaring er at når SimCom som selskap ringer til bedrifter som ikke har kunnskap om oss fra tidligere avslutter de dialogen med en gang de hører ordet telefoni. Erfaringsmessig har de blitt lovet gull og grønne skoger av pågående selgere som frir med lave investeringer og ringepriser, men når hverdagen treffer bedriften etter bryllupet, har også klokken begynt å tikke for det som ofte viser seg å bli et langt og vondt ekteskap som det er vanskelig å komme seg ut av.

Et lykkelig ekteskap handler om gjensidig tillit

I SimCom har vi alltid ment at det å låse kunder til våre løsninger ikke er fornuftig. Du skal ikke lures til ekteskap, og dernest nektes skilsmisse. Skal vi beholde kunder over tid, så skal vi gjøre oss fortjent til det. Ekteskapet vårt med våre kunder er basert på gjensidig tillit og det skal være fordi de ønsker å bli hos oss som kunde — ikke fordi de må.

Mange av våre konkurrenter har derimot en helt annen tilnærming til ekteskapet. De inngår ofte lange bindingstider og skaper smarte (les: lure) løsninger som har til hensikt å ”låse” virksomheten til leverandørens kommunikasjonsløsning. Der hvor mange andre låser, er vi helt åpne. Der hvor andre er rigide, er vi fleksible. Derfor har vi ingen bindingstid på våre tjenester. Samtidig ønsker vi å gi våre kunder muligheten til å knytte våre tjenester opp imot andre tjenester som bedriften allerede benytter fra tidligere.

Vi gir bedrifter det vi kaller Total Frihet til en ny skybasert telefonitjeneste. Kundene våre skal ha total frihet til å bestemme selv.

I SimCom, som jeg leder, mener jeg at vi er annerledes. Ikke fordi vi mener det, men fordi vi faktisk er det. Skal du ”være sammen med oss” er det fordi du ønsker det, fordi du opplever det verdiøkende, ikke fordi vi er flinke til å tvinge deg til det. Et ekteskap er en gjensidig avtale — tvangsekteskap har jeg ingenting til overs for.

Dette bør du kreve før ekteskapsinngåelse

SimCom ønsker å tilby total frihet til bedriftens skytjeneste. Det bryter med hvordan kundene opplever markedet. Fleksibilitet spiller en viktig faktor i den raske utviklingen i bruken av skytjenester, hvordan leverandørene fyller fleksibilitetsbegrepet er vidt forskjellig.

Selv om du inngår en avtale om en skytjeneste vil ikke det si det samme som at du får en fleksibel løsning eller en fleksibel leverandør. Det er derfor viktig at du også leser det som står med liten skrift før du signerer en kontrakt med en leverandør.

Dette bør du kreve av en fleksibel skyløsning:

  1. Unngå lokalt installert maskinvare
  2. Abonnement som inkluderer både service og support
  3. Forutsigbarhet innbakt i avtalen
  4. Krev å få avtaler uten bindingstid og skjulte gebyrer

Ikke la deg lure inn i fristelsen, binding og gebyrer er skilsmissegrunn for meg, er det ikke det for deg?

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply