Her er passordene du må bytte grunnet heartbleed!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I forrige uke kom nyheten om sårbarhet — heartbleed — ved flere nettsteder som medførte at norske myndigheter gikk ut i massemediene og ba deg om å bytte passord — overalt.

heartbleed

Å bytte passord før hullet som heartbleed medfører er tettet, har liten effekt. Nå er det derimot kommet en oversikt over de største nettstedene som har vært sårbare og som nå er utbedret.

Disse har beskyttet seg mot heartbleed!

Har du fortsatt ikke byttet passord så kan du klikke på bildet ovenfor og få full oversikt over de største nettstedene som har vært utsatt for sårbarheten i OpenSSL. Dette er sider som Facebook, Google, Twitter med fler.

Det er bare å finne frem kaffekoppen og sette i gang. Jeg vil samtidig anbefale deg å aktivere SMS verifisering på de nettstedene som støtter dette, dersom du ikke har gjort dette tidligere.

Tips til passord håndtering

På generelt basis anbefaler jeg at du ALDRI benytter det samme passordet på flere tjenester. Et godt tips er å benytte en app eller nettside som kan håndtere dine passord på en sikker måte.

Det er to tjenester/app-er som ofte er omtalt som gode;

PS: Ingen av disse to var berørt av Heartbleed 🙂

Er du som meg og har over 200 innlogginger på diverse nettsider — da bør du i det minste benytte deg av en av de ovennevnte tjenestene og samtidig ha god tålmodighet når alt skal byttes.

Lykke til!

Kilde: VentureBeat

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

2 Responses to Her er passordene du må bytte grunnet heartbleed!

  1. Raymond 15/04/2014 at 12:21 #

    Microsoft bruker vell ikke OpenSSL?

Leave a Reply