Trollmannen som tryllet bort solen!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I går kom jeg hjem og fikk se at min datter, Vilde, hadde laget et eventyr sammen med to andre i barnehagen. Det handlet om en trollmann som tryllet bort solen, og jeg synes det var så herlig at jeg vil forevige eventyret her på bloggen.IMG_2393

Det var en gang en trollmann, han tryllet bort solen.

En dag bestemte Vilde, Ida og Vegard at de skulle gå til han og spørre om han kunne trylle solen tilbake. Trollmannen var lang, hadde lilla hår, lilla bukse, lilla sko og svart hatt som var lang.

For å komme til huset til trollmannen måtte de gå igjennom skogen og så til fjellet.

De tre store barna Vilde, Ida og Vegard kom inn i skogen. Der møtte de først på en rev, og for å gå videre måtte de synge «Mikkel rev».

Etter en stund møtte de Petter pinnsvin som jagde musene.

Så kom de til en elv og alle tre datt oppi elven. Men Vilde klarte å komme seg opp helt selv og hjalp Ida og Vegard opp også.

Etter å ha gått i fjellet kom de til et blått, høyt trehus. Der bodde trollmannen.

Ida, Vilde og Vegard ringte på 20 ganger og så åpnet de opp døren og gikk inn. Huset var svart inni. Der var det to stoler. Og så spiste de opp grøten til trollmannen og kråka. Det var 1,2,3 grøt.

Trollmannen var i vannet, og Ida sa: «Du må trylle solen tilbake». Nei, sa trollmannen. «Du må trylle solen tilbake», sa Vilde. Nei, sa trollmannen. «Du må trylle solen tilbake», sa Vegard. Og så sa trollmannen ja allikevel.

Han brukte tryllestaven sin og så trylte han den tilbake. Da ble Ida, Vegard og Vilde glade og dro hjem igjen og solen kom tilbake.

Snipp, snapp, snute så var eventyret ute.

Og i dag kom jammen i meg solen tilbake også. Vi kan takke de tre barna i barnehagen som fikk trollmannen til å trylle solen tilbake — på selveste kvinnedagen, til alle oss i Oslo omegn.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply