Her kommer utfordreren til Skype!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Skype så dagens lys i 2003 og har siden vært de facto standard for hvordan mennesker kommuniserer over landegrenser. Over en ti års periode har de fått over 660 millioner registrerte brukere. Men nå kommer WhatsApp inn fra sidelinjen med sine 450 millioner registrerte brukere på knappe fem år og kan vippe Skype av tronen.

I 2011 ble Skype kjøpt opp av Microsoft til en svimlende sum av 8,5 milliarder dollar. Ikke lenge etter ble det kjent at Microsoft endret Skype sin tekniske arkitektur og sørget blandt annet for å muliggjøre avlytting av samtaler. Det så ikke ut til å gjøre brukerne nevneverdig bekymret. I følge en bloggpost fra Skype Numerology så har de daglig i overkant av 60 millioner online brukere. Dette utgjør ca 10% av de registrerte brukerene.

WhatsApp blir en Skype «killer»!

På knappe fem år har meldingstjenesten WhatsApp klart å skaffe seg en brukerbase på 450 millioner brukere. Under Mobile World Congress i Barcelona ble det annonsert at WhatsApp vil støtte tale allerede andre kvartal 2014 — hvor de først satser på plattformer fra Google og Apple.

Selskapet møter konkurranse fra rivaler som Viber, Line, med fler, men påstår allikvel at de vil tilby den beste tjenesten — og opplevelsen — av dem alle.

We use the least amount of bandwidth and optimize the hell out of it

Med 450 millioner bruker på verdensbasis — og med fler enn 70% aktive brukere — så burde flere få øynene opp for WhatsApp.

For selv om WhatsApp nylig ble kjøpt opp av Facebook mener Adm.dir. Jason Koum at det har liten effekt på hvilken kurs selskapet tidligere har satt. Han forteller videre at selskapet kun vil klare én eller kanskje to milliarder brukere dersom selskapet får holde stø kurs uten innblanding fra nye eiere.

WhatsApp er gratis å bruke første året og deretter betaler man $1 pr år. Det er en sum enhver burde være villig å betale for en reklamefri app-hverdag!

 

Kilde: Techspot

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

No comments yet.

Leave a Reply