Facebook kutter e-post tjenesten sin

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I 2010 startet Facebook med e-post tjenester som hadde til hensikt å utkonkurrere selskaper som Yahoo, Microsoft, Google og AOL. Litt over tre år senere kaster Facebook inn håndkle. Hvorfor? Det er «ingen» som benytter tjenesten.

2014-02-24-image-19

Facebook mente at de tradisjonelle e-post tjenestene var for trege, og ved at man kombinerte meldinger, chat og e-post i samme grensesnitt ville de klare å modernisere meldingstjenestene. Brukerene ville se alle meldinger i sin sosiale innboks og dette var samtidig noe av det største Facebook noen gang hadde jobbet med — ble det hvertfall sagt i 2010.

Den gangen hadde Facebook 500 millioner bruker, hvor alle fikk sin @facebook.com adresse. Mark Zuckerberg mente dette kunne være et steg mot å endre hvordan mennekser benyttet tekst basert kommunikasjon.

Død, men ikke begravet

Er du en av de som faktisk har benyttet deg av @facebook.com adressen så vil denne bli videresendt til din alternative e-post adresse. Har du ikke oppgitt dette på din Facebook profil, vil tjenesten rett og slett opphøre.

Ved at Facebook legger e-posten død, ønsker de samtidig å fokusere mer av sin tid til meldingstjenester på mobil. Det er vel ikke veldig overraskende med tanke på deres nyeste oppkjøp — WhatsApp.

Har du noen gang benyttet din @facebook.com adresse?

Kilde: Techspot

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply