Slik får du gratis videokonferanseløsning

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Videokonferanseløsninger har tidligere ofte vært forbeholdt større bedrifter med store IT-budsjetter. Det har kostet en formue å investere i en videokonferanseløsning da man ofte har måttet gjøre større investeringer i dedikerte konferanserom. Dette har appear.in valgt å gjøre noe med!

Bilde: http://blog.appear.in/

Bilde: http://blog.appear.in/

Å dedikere egne rom for videokonferanse er ikke noe de fleste av oss ser på som et reelt alternativ. Skal en kunne få utnytte videokommunikasjon fullt ut, så må man kunne benytte enhver enhet man har for hånden. Det er alternativer i dag som muliggjør dette — blandt annet Vidyo som jeg skrev om i fjor — men det har også kommet noen gratis løsninger. Appear.in er en av disse.

Videokonferanse i nettleseren

Teknologien som appear.in benytter heter WebRTC og muliggjør all form for sanntidskommunikasjon som tale, video og tekst rett i nettleseren din, uten å installere noen tillegg.

Naviger til http://appear.in og start en videokonferanse — utrolig enkelt 🙂

Det er «kun» tre nettlesere som støtter WebRTC pr dags dato og det er:

Friday fixes!

Hver fredag har teamet i appear.in en ny lansering i form av nye funksjoner og/eller feilretting på http://appear.in.

Jeg er imponert over hvor langt teamet har kommet på relativt kort tid. 5. august var de ute med tjenesten for offentligheten og når vi nå skriver desember 2013 har tjenesten vært i bruk i 185 land rundt om i verden.

Og det beste av alt, de tilbyr tjenesten gratis.

Hvorfor gratis?

Målet med appear.in har hele tiden vært å gjøre det å snakke via video så enkelt og praktisk at det føles like naturlig som å ringe noen. Du skal kunne starte en videosamtale med ett klikk, uten å logge inn eller laste ned noe fra nettsiden.

Dette mener jeg teamet i appear.in har klart meget bra — allerede fra dag én.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , , ,

One Response to Slik får du gratis videokonferanseløsning

  1. Bjørn Haugland 18/07/2016 at 15:58 #

    Det er en genialt enkel løsning, det eneste jeg av og til mangler er muligheten til å vise dokumenter eller andre skjermbilder. Men fordi man ikke trenger innlogging og det er enkelt å selv velge navn, så blir denne oftere og oftere brukt av meg som min prefererte løsning. Skype er ut, Hangout er nesten ut, Webex er gammeldags og brukt av noen gamliser i USA, men Appear.in blir mer og mer brukt.

Leave a Reply