Philips Hue — belysning du enkelt styrer via android, iOS eller en PC

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Philips Hue er en «intelligent» LED-pære som du enkelt kan styre via android, iOS eller PC. «Startsettet» som du får kjøpt hos Eplehuset består av tre lyspærer og en bridge (bro). Dette kobles enkelt til ditt eksisterende hjemmenettverk og så er du i gang på en, to, tre.

philipshue

Oppkoblingen er super enkel:

  1. Du kobler broen til hjemmenettverket med tilhørende kabler.
  2. Laster ned appen «Hue» fra AppStore.
  3. Skru i lyspærene.

Hvordan virker dette?

En av funksjonene som jeg liker svært godt er tidsstyringen for å skru lys av og på.

På soverommet mitt kan jeg skru i en hue-lyspære i nattbordslampa. Ved å starte Hue-appen kan jeg «fortelle» hue-lampen når jeg ønsker at lyset skal skrus av og på. Jeg kan f.eks. bestemme at når klokken blir seks om morgenen, skal lyset gradvis slå seg på slik at jeg våkner enklere, spesielt nå i disse mørkere tider.

I stua kan jeg f.eks si at lysene i stuevinduet mitt skal slås på klokken 16, rett før solen går ned. Jeg kan også enkelt dimme hue-lysene med app-en.

Hvis jeg er på ferie kan jeg også styre lyset til å slå seg av og på når JEG vil. Ved å benytte hue-appen kan jeg velge hvilke lys jeg ønsker å slå av, og hvilke jeg ønsker å slå på — hvor enn jeg befinner meg. Jeg trenger kun å være tilkoblet internett — enten via WiFi eller mobilnettet.

Denne videoen viser hvor enkelt det hele lar seg styre:

Utallig nyttige og unyttige funksjoner

Noe som er litt morsomt er muligheten til å endre fargen på belysningen. Du kan hente farger fra bilder som du har tatt med din telefon, eller bruke noen av de predefinerte bilde scenarioene som «følger med» appen. Jeg finner de faste innstillingene som «relax», «concentrate», «reading» og «energize» som de mest nyttige. Dette er forhåndsinnstilte farger og lysstyrker som skal gi deg det rette lysforholdet ift hva du foretar deg.

Det er spesielt fire funksjoner som er spennende i selve hue app-en:

  • Lokasjon — skru lyset på når du kommer hjem, og skru det av når du forlater hjemmet
  • Alarm — definerer tidsmønster for når lyset skal slås av og/eller på
  • Timer — du kan f.eks få lyset til å blinke om 10 minutter for å «fortelle» at maten er klar
  • IFFT — gjør hue-lysene «smarte» via denne fiffige internett-tjenesten.

Gjør Philips hue smart med IFFT

Ved å knytte Philips hue med tjenesten IFTTT — If This Then That åpner det seg en liten verden av muligheter. Via nettsiden til IFFT kan jeg få hue-lysene til å endre farge, blinke eller slå seg av eller på basert på en spesifikk hendelse.

Jeg kan f.eks få ett eller flere lys til å endre farge basert på et bilde jeg legger ut på min Instagram konto. IFFT henter automagisk den sterkeste fargen fra bildet jeg har lagt ut på Instagram og får hue-lysene til å gjengi akkurat denne fargen. Morsomt, men svært lite nyttig 🙂

En annen morsom sak jeg fant via IFFT var scoringsvarsel. Via nettsiden IFFT.com kan jeg få lysene i stua til å blinke når f.eks Manchester United scorer mål i sine kamper. Gitt at jeg hadde hatt stua full av hue-lyspærer så kunne dette ha blitt litt av et lysshow hver gang det er fotballkamp 🙂

Screen Shot 2013-11-26 at 18.09.34

Jeg kan også bruke IFTTT tjenesten til noe nyttige også. Jeg kan f.eks få hue-lysene til å skru seg på når solen går ned — noe jeg finner litt mer praktisk.

Anbefales — tross prisen!

Dette er et produkt jeg absolutt kan anbefale dersom du ikke blir skremt av prisen. Startpakken koster ca kr 1500,- og hver enkelt pære koster påfølgende ca kr. 500,- pr stk.

LED-pærene skal visstnok holde i 15 000 timer — en holdbarhet i 15 år — gitt at du ikke bruker pærene mer enn ca to timer pr dag 🙂

Samtidig skal energiforbruket være 80% lavere enn tradisjonelle lyspærer.

Disclaimer: Jeg har testet Philips hue grunnet en forespørsel. Denne bloggposten ytrer kun min egen erfaring og mening om produktet.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply