Jakten på en salgssjef er over

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Den 9. oktober annonserte SimCom AS etter en ny #salgssjef via denne bloggen. Jeg ble tidligere i år inspirert av en kul tweep ved navn Alain Fasotte, som søkte etter jobb via egen blogg. Jeg ønsket derfor å se om jeg kunne gjøre det samme. Jeg ville skaffe SimCom en salgssjef — og det klarte vi.

ID-100185791

Headhuntere, aviser, A4-annonser og all annen tradisjonell søken etter en ny salgssjef fungerte ikke for oss. Jeg har personlig dårlig erfaring med noen av de nevnte metodene også og jeg måtte derfor å prøve noe nytt når SimCom skulle få på plass sin nye salgssjef. Vi har også som et lite og nytt selskap begrenset med midler og vi må derfor være tøffe med våre prioriteringer.

Hvem er SimCom?

Som en relativt liten og ukjent aktør i markedet var det viktig for oss å vise hvem vi er — menneskene bak selskapet. Vi måtte finne en måte å skille oss ut på slik at vi kunne tiltrekke oss en ny kollega som passer vår kultur.

Hvordan gjør man det da? Det er jo ofte gitte rammer man har måttet forholde seg til ved bruk av tradisjonelle kanaler, men ved bruk av min egen blogg så kunne jeg selv bestemme rammene for hvordan vår søknad skulle se ut — og det virket.

«Fresh opp» profilen din!

Mitt klare budskap var at en potensiell kandidat måtte «freshe opp» profilen sin på LinkedIn og sende meg en e-post med link til profilen. Bloggposten kjørte jeg ut i alle de sosiale kanalene jeg selv befinner meg i som er de fire «største» og mest kjente:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+

Jeg brukte litt penger på å promotere postene i de forskjellige mediene i tillegg til å legge ut en egen stillingsannonse på LinkedIn. I løpet av én måned hadde vi fått inn over 20 søknader.

Det var derimot ikke alle som fulgte min klare oppfordring om å sende meg sin LinkedIn-profil — og disse ble avvist umiddelbart (nesten) 🙂

Trafikken inn på bloggen økte betraktlig i denne måneden mens vi fortsatt søkte etter vår salgssjef, spesielt den første uken var trafikken langt over normal:

Screen Shot 2013-11-29 at 19.38.46

 Mange søkere!

Av de som gjorde som bestilt — og sendte meg LinkedIn-profilen sin — plukket vi ut fem kandidater som vi ønsket i et første intervju. Vi fikk en god kjemi med alle, men det var «bare» fire som vi tok med til andre runde.

Vi tok et litt dypere dykk denne gangen og stilte en del spørsmål for å forsøke å finne ut mer om hvem kandidaten var. De fikk også i oppgave å oppgi to referanser jeg kunne kontakte — en tidligere sjef og en tidligere kollega eller kunde.

Alle leverte. Vi skulle egentlig «kun» ha med oss tre kandidater fra denne runden, men vi følte at vi måtte ta med alle fire videre.

Finalen!

Tredje og siste runde hadde alle kandidatene fått en utfordring. De fikk i oppgave å lage et budsjett for 2014, analysere og kortfatte Gartners kvadrant for markedet Unified Communications, for så å presentere dette for «alle» fire i SimCom.

Her ønsket jeg rett og slett å se hvordan de tok en slik utfordring, ville noen si nei? Ville de klare å gi et kortfattet bilde på hva Unified Communication er på så kort tid?

Det var ingen som sa nei — de tok utfordringen på strak arm, og alle kom godt forberedt.

Etter den siste presentasjonen og intervjuet stod vi nesten litt rådville for hvem vi skulle velge. Dette var fire kandidater vi var fornøyd med, det var kun små ting som skilte mellom dem.

Til syvende og sist var det magefølelsen som bestemte. Glenn, Andreas, Stephan og jeg var alle enige når vi skulle beslutte hvem vi ønsket oss med på laget.

Jeg plukket opp telefonen, ringte og kunne endelig si; «Vi vil ha deg med på laget!»

 

Bilde: FreeDigitalPhotos

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

2 Responses to Jakten på en salgssjef er over

  1. Peter 03/12/2013 at 11:57 #

    Grattis til dere med ny Salgssjef!

Leave a Reply