Slik kan du bruke iPad til ekstern pålogging

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Bruker du ekstern pålogging via «eksternt skrivebord» («Remote Desktop») for å få tilgang til datalab-er eller andre programmer installert på en server ved enten skolen din eller i din bedriften, så kan du enkelt også benytte din iPad for å jobbe.

ID-10091145

En god venn av meg spurte for en tid tilbake om spørsmål vedr. eksternt skrivebord på iPad. Han studerer ved høgskolen i Gjøvik og benytter ofte sin macbook for å logge seg på skolens systemer via VPN. Han spurte meg om ikke dette også var mulig via iPad — og det er det jo selvfølgelig. Du trenger kun to ting!

1. VPN konto

iPad-en har en innebygd VPN klient som støtter de fleste oppsett som skolen eller bedriften måtte ha. Dersom du har fått tildelt en VPN-konto tidligere for din PC eller Mac, så vil du med stor sannsynlighet kunne få IT-avdelingen til å konfigurere dette til din iPad også.

2. Eksternt skrivebord

Logitech-Keyboard-Folio-mini-4-640x502

Keyboard Folio for iPad

Når du har fått VPN tilkoblingen oppe og kjøre mangler du kun en app som kan benyttes til «eksternt skrivebord». Her finnes det en rekke gratis app-er. Jeg har testet flere, men jeg synes «RDP Lite» fungere bra. Med et enkelt oppsett, gjør det den enkel å benytte.

Et tastatur er et «must»

Et tastatur til iPad anbefaler jeg også og jeg har den siste uken selv benyttet Logitech sitt Keyboard Folio som jeg er svært fornøyd med. I tillegg til å være et tastatur gir den også god beskyttelse til iPad-en og har et lekkert design.

 

Bilde: Logitech og FreeDigitalPhotos

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , ,

3 Responses to Slik kan du bruke iPad til ekstern pålogging

 1. Andreas Hesselberg 02/10/2013 at 22:25 #

  Så kan man jo også bruke Teamviewer, som ikke krever VPN.

  • Eivind Jonassen 02/10/2013 at 22:42 #

   Hei Andreas,

   Eller så kan man også bruke LogMeIn, GoToMyPC, GoToAssist, RemotePC, ShowMyPC eller et uttalig andre applikasjoner.

   Tanken med denne bloggposten var å vise hvordan man kunne benytte iPad der hvor man fått tildelt en VPN konto og benyttet RDP via PC eller Mac.

   Mvh
   Eivind

   • Andreas Hesselberg 02/10/2013 at 22:52 #

    Skjønner. 🙂

Leave a Reply