Jakten på #salgssjefen — uke to

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Nå har det gått to uker siden jeg bestemte meg for å jakte etter vår nye salgssjef via sosiale medier — hele 10 kandidater har søkt så langt.

2013-10-23 12.04.43 HDR

Når jeg la ut «annonsen» via min blogg så var det fordi jeg ønsket å prøve noe nytt. Kunne dette fungere bedre enn hodejegere, finn.no eller andre velkjente metoder?

Jeg har forsøkt litt forskjellige promoteringer i de forskjellige sosiale kanalene, og jeg ønsker å dele det foreløpelige resultatet med mine lesere. I skrivede stund har bloggposten — Slik blir du salgssjef! — blitt delt 47 ganger på twitter, 116 på Facebook, 18 på Google+ og 91 på LinkedIN.

De sosiale kanalene

Jeg har i all hovedsak benyttet mine personlige sosiale profiler for spredning og promotering, bortsett fra på LinkedIN. Der har vi en side for SimCom AS hvor jeg har benyttet vår «page», i tillegg til min egen profil. De sosiale nettverkene jeg har brukt er:

 • LinkedIN
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Promotering på LinkedIN

På LinkedIN — via LinkedIN Ads — har jeg hatt kjørt to kampanjer hvor jeg har brukt forskjellig tekst som deretter har linket til bloggposten. Jeg har benyttet kr 1500,- på hver av postene. Den første kjørte jeg «bredt ut» — dvs hele Norge — og den spiste samtidig raskt det avsatte budsjettet. Her er en kort oppsummering;

LinkedIN ads no1Den andre kampanjen kjørte jeg også for hele Norge, men jeg la til ett filter bl.a. innenfor bestemte bransjer og jobbfunksjonen «sales». Den har foreløpelig gitt følgende resultat;

LinkedIN ads no2

Jeg tror den siste promoteringen — som er mer spisset — treffer fler av de rette menneskene, mens den første skapte litt “blest” og mye trafikk.

Promotering på Facebook

På facebook har jeg også forsøkt to promoteringer — samme som på LinkedIN — med to forskjellige tekster og oppsett. Via min side på facebook — eivind.jonassen.info — valgte jeg noe som heter «boost post».

Igjen valgte jeg å kjøre bredt ut på den første — og jeg satte av kr 2000,- til denne. Den ble tømt på 24 timer og fikk en bra spredning;

Facebook no1

Den andre valgte jeg å snevre litt inn, men denne ble stoppet etter to dager da jeg hadde en QR-kode i annonsen min og det var visst ikke lov når man promoterer via Facebook — skjønn det den som kan. Her er resultatet;

Facebook no2

 

På twitter og Google+ har jeg ikke benyttet noen form for promotering, men delingsviljen har vært bra allikevel.

Google Analytics

For å måle resultatene av promoteringen må man jo selvfølgelig måle trafikken og ikke minst hvor trafikken kommer fra.

Jeg benytter Google Analytics for å gjøre dette på min blogg. At promotering, stor delingsvilje og den noe utradisjonelle søknaden på ny salgssjef har gjort at jeg har fått økt trafikk på bloggen er det liten tvil om (utdrag fra perioden 1.oktober til 23.oktober);

Google Analytics no1

De aller fleste besøkende kommer naturligvis nok fra de promoterte kanalene Facebook og LinkedIN:

Google Analytics no2

 Neste steg

Gjennom de neste ukene vil vi i tillegg benytte webannonser hos IDG og lyse ut jobben via «LinkedIN jobs», hvor også disse annonsene vil linkes inn til «stillingsannonsen» som ligger på bloggen.

Har du lyst til å jobbe i et selskap som stadig er i forandring og med rask veskt? Har du lyst til å jobbe i et selskap som skaper i stedet for forvalter, et selskap som bygger, utvider og utvikler — da er SimCom selskapet for deg. Er ikke vi det rette selskapet for deg, så del gjerne bloggposten i sosiale medier og hjelp oss å finne vår neste salgssjef — takk!

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

3 Responses to Jakten på #salgssjefen — uke to

 1. Peter 07/11/2013 at 13:21 #

  Hvordan går det med ny salgssjef? Spent på fortsettningen… =)

  • Eivind Jonassen 07/11/2013 at 16:20 #

   Vi er i gang med intervjuer. Fortsettelsen kommer 🙂

   • Peter 08/11/2013 at 10:22 #

    Topp! Venter i spenning =) Lykke til!

Leave a Reply