Google går til angrep på Skype!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I en pressemelding den 28. august kunngjorde Vidyo at de vil fortsette sitt samarbeid med Google for å øke videokvaliteten i Google Hangouts og den åpne standarden WebRTC. Google går rett i strupen på Microsoft og Skype ved å tilby bedre videoløsninger — i tillegg er det gratis.

google vp9

I følge Dave Michels, en anerkjent telekom ekspert, så handler dette egentlig om noe helt annet — Google går til angrep på Microsoft og Skype. Når Google lanserte Google+, ble det i stor grad oppfattet som et angrep på Facebook. For å tiltrekke seg brukere, tilbød Google Hangouts for sanntidskommunikasjon.

Hangouts ble lansert i juni 2011. I oktober 2011 kjøpte Microsoft Skype med sikte på å bruke sanntidskommunikasjon for å styrke sin løsningsportefølje. Nå ble det plutselig klart hvordan sanntidskommunikasjon sammen med Skypes brukerbase virkelig kunne løfte andre Microsoft-programmer. Dette skal også være grunnen til at Cisco forsøkte å stoppe oppkjøpet.

 Hva har skjedd siden 2011?

Google+ er nå ca to år gammelt. Den fortsetter å vokse, men det vil på ingen måte ta over for Facebook. Men Google Hangouts er derimot en interessant utfordrer til Skype hvor de benytter den åpne standarden WebRTC og Hangouts.

Hangouts var i utgangspunktet bare ett videoverktøy, men i løpet av de to årene som har gått har de implementert flere funksjoner som f.eks IM/tilstedeværelse. Hangouts blir stadig mer Skype-aktig, men i motsetning til Skype tilbyr de gratis videokonferanser for flere samtidige deltagere.

Både Google og Vidyo går av med seieren

Dette vil få flere brukere til Google+ plattformen og legitimere den nye kodeken VP9. Vidyo på sin side får en hel verden av endepunkter — gjennom Google Chrome, som igjen er klare for Vidyos infrastruktur og løsninger. Samtidig får WebRTC en konsekvent gjennomføring av SVC.

Ingen av selskapene ser ut til å ha endret sin strategi som følge av avtalen, noe jeg finner meget imponerende. De to selskapene ser ut til å gå hånd i hånd når det kommer til videoteknologi. Google vil fortsette å utnytte Hangouts for å få flere brukere til Google+ og Vidyo kan fortsette å selge sine løsninger basert på sin teknologi og infrastruktur.

 

Kilde: No jitter

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply