Microsoft muliggjør avlytting av Skype!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

I 2008 fortalte Skype at deres tjeneste ikke kunne bli avlyttet. I fjor skrev jeg at dette ikke lenger var riktig etter at Microsoft kjøpte Skype og gjorde om på hele konseptet Skype er bygget på. Microsoft kan heller ikke lenger stå ved påstanden fra 2008. Et dokument fra National Security Agency viser at analytikere kan tyvlytte på videosamtaler.

Outlook_via_Skype_03_610x342

Kreditering: Microsoft/Skjermbilde av CNET

Skype har nå en bakdør som gjør at myndighetene i USA kan overvåke brukernes video- og lydsamtaler, ifølge en ny rapport melder The Guardian. Rapporten — som er basert på lekkede lysbilder fra NSA — synes å bekrefte den voksende mistanke om at den populære video og lynmedlingstjenesten indikerer at samtaler kan overvåkes like lett som en god gammeldags telefonsamtale.

Storebror ser deg

Ett dokument — sitert av avisen — sier at analytikere var i stand til å overvåke Skype videosamtaler i juli 2012:. «Lyden fra videosamtaler har man kunne overvåket hele tiden, men ikke videostrømmen. Nå vil analytikere kunne se hele bildet.»
Dette er en dramatisk endring fra Skypes forrige — tilsynelatende — motstand mot avlytting.

Microsoft Lync og Skype

Microsoft promoterer stort om dagen med sin integrasjon av Skype i MS lync. Det vil si at bedrifter som benytter MS Lync kan være utsatt for overvåkning. Med alle avsløringer rundt PRISM gjort av Edward Snowden — varsleren — burde man derfor gjøre en vurdering i egen bedrift dersom man benytter MS Lync i dag eller har planer om implementering av denne tjenesten.

Ved at Microsoft nå har mulighet for overvåkning av samtaler via Skype, medfører dette også en risiko for at sikkerhetshull i selve Skype programvaren også kan eksponere bedrifter for overvåkning fra utenforstående. Det kan derfor være en stor nedside ved at Microsoft implementerer Skype inn mot bedrifter som har MS Lync.

Edward Snowden — Varsleren!

The Guardian skriver at Microsoft gjør det enklere å aksessere sine tjenester fra «utsiden». I følge dokumenter som er fremskaffet av Edward Snowden skal Microsoft ha hjulpet NSA å gå forbi krypteringen på Outlook.com. De skal også ha forenklet måten PRISM kan aksessere både SkyDrive og Skype samtaler. Microsoft benekter enhver form for tilgang til sine tjenester uten en rettslig kjennelse. Om det er rett eller galt er vanskelig å vite så lenge Microsoft er begrenset til hva de kan uttale seg om temaet.

 

Kilde: The GuardianEngadget og CNET

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply