Fiberdagen 2013

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Hvordan endrer fiber hverdagen vår — hjemme og på jobb? På Fiberdagen tok en rekke sterke foredragsholdere for seg aspekter ved den informasjonsteknologiske utviklingen, med spesielt fokus på fiber.

fiberdagen2013

Dette var årets viktigste arrangement i IT-bransjen i følge Broadnet. NRK, HP, Netflix, Broadnet, IKT-Norge og Cisco var blant foredragsholderne som ga innblikk i hvordan fiberrevolusjonen oppleves fra deres ståsted.

Stort oppmøte

Det var, i følge arrangørene, over 800 deltagere med på fiberdagen 2013 — noe som størrelsesmessig likestiller de med de største arrangementene avholdt for IKT-sektoren.

Det var selvfølgelig ikke spart på noen ting — rød løper, Øyvind Loven som konfransier og minikonsert med Sivert Høyem la grunnlaget for en underholdende ettermiddag.

Fiberprisen

I anledning fiberdagen 2013 så ble den nyopprettede Fiberprisen også delt ut. Fiberprisen ble delt ut til aktører som har bidratt til å endre våre vaner i bedrifts- eller privatmarkedet, og som kan vise til økt effektivitet, bedre sluttkundeprodukt og økt kundetilfredshet.

Prisen ble delt ut i følgende kategorier:

  • Årets fiberaktør
  • Årets fiberambassadør
  • Årets bransjepris

Juryen bestod av:

Årets fiberpris gikk til NRK for deres fantastiske opplegg under London 2012. De har virkelig gjort en kjempejobb i kulissene bak det vi fikk oppleve av underholdning under London 2012. Årets fiberambassadør var det Toril Nag som stakk av med og Årets bransjepris gikk til Netflix.

Foredragsholderne

Det var heller ikke noe å si på foredragsholderne. Her fikk vi oppleve personer som bl.a. Per Morten Hoff (IKT-Norge), Erik Hansen (NRK Teknologidivisjonen) og Geir Leirvik (HP). Et av foredragene som jeg synes var spesielt bra, ble levert av Fredrik Hansen i Children’s International School — en privatskole som benytter iPad i sin undervisningen. Alt av pensum hentes fra internett og de benytter — i så forstand — fiberrevlusjonen på en ny og spennende måte.

Jeg håper, og har fått forståelsen av, at dette arrangementet skal holdes hvert år fremover, og jeg er derfor ganske spent på om de vil klare å holde deltagelsen og nivået på samme høyde som i år.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

One Response to Fiberdagen 2013

  1. Jørn Slåtten 04/11/2013 at 15:30 #

    Fiberdagen er tilbake. 29.januar 2014

Leave a Reply