Google Maps er tilbake!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Det har vært mye bråk rundt Apple etter at de kastet ut Google Maps fra sine iOS enheter og erstattet det med sitt eget. Men nå er endelig Google Maps tilbake i iOS.

Screen Shot 2012-12-13 at 08.11.13

 

I slutten av september oppgraderte jeg mine iOS enheter (iphone og iPad) til det nye iOS6. Skuffelsen ble stor når de nye kartene fra Apple var helt ubrukelig i mine øyne. I kjølevannet av lanseringen kom det beklagelse fra Apples administrerende direktør — Tim Cook — hvor han samtidig kom med en liste over alternative kart applikasjoner. Noen av de fikk man ikke i Norge og jeg fant derfor ingen gode alternativer til Google Maps som jeg var blitt så glad i — og brukte ofte.

Endelig tilbake

Oppdag verden med Google Maps, som nå er tilgjengelig for iPhone. Nå får du omfattende, presise og intuitive kart med innebygd Google Lokalt-søk, talestyrt trinnvis navigasjon, veibeskrivelser for kollektivtransport, Street View og mer.

Legg merke til det ene ordet ovenfor — presis. Det er akkurat derfor Google Maps har vært savnet, Apple sine kart har vært så upresise at deler av Norge hadde blitt flyttet ut i havet, eller oversvømt, du kan velge selv.

Så hva er nytt?gps

Jeg ser at de nå har lagt inn navigasjon for bil. Dette var nok på plass tidligere også, men ikke i 3D-view og med ei GPS-dame som gir deg trinnvis navigering underveis. Jeg er spent på om de endrer kjøreruten dersom det er mye trafikk på veiene. Jeg kunne ikke finne noe informasjon om dette, men teknologien for å ta det i bruk er jo der, så det burde komme etterhvert. Når du starter navigasjonen får du en klar beskjed med en gang om at kartet fremdeles er i beta. Men det er jo det meste hos Google — det forblir alltid beta versjon 🙂

Noe annet jeg la merke til er at kjørebeskrivelsene dine dukker opp i varslingssenteret dersom du ikke har Google Maps kjørende i forgrunnen på telefonen. Jeg synes det var en litt morsom funksjon, men det er vel ikke så veldig praktisk når man er ute og kjører bil. Mulig dette fungerer litt bedre hvis man er ute og går!?

Streetview er selvfølgelig med, og når jeg testet kjøreruten til jobben i dag tidlig, så kom det opp mulighet for å vise streetview når jeg ankom målet — KULT!

gps-velg rute  gps-varsling

Jeg ble veldig glad når jeg våknet opp i dag tidlig og så twitter melding fra Erik Eskedal om at Google Maps var tilgjenglig, så han får tommelen opp i dag 🙂

Du kan installerer Google Maps for iOS via AppStore.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply