Én måned har passert og her er dommen

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Jeg må si jeg var noe spent på hvordan dette skulle gå. Jeg, vi, Telekompetanse, har lenge vurdert å opprette en blogg, og det var spesielt én hendelse før sommerferien som gjorde at vi ikke lenger hadde noe valg. Vi måtte begynne å fortelle hvem vi er og hva vi står for.

Det var en gammel feide mellom Bjørn Venn (Akershus fylkeskommune) og Geir Kalleberg (Datametrix) som utløste avgjørelsen om å starte. Det er, på ett generelt grunnlag, ikke enkelt å henge med i denne bransjen. Alle akronymene, teknologiene og løsningene er ikke for hvermansen og nettopp DET har jeg tenkt å gjøre noe med. Derav min egen pay-off – «Teknologi – enkelt forklart». 

En god ROI vil jeg si

Jeg ble noe overrasket over hvor raskt folk ble engasjert. Bloggen ble offisielt lansert den 31.juli, hvor da ett innlegg om Skype provoserte en del «der ute». Jeg hadde rett og slett ikke forventet et så stort engasjement på så kort tid. Fredagen samme uke ble jeg oppringt fra Computerworld hvor Kenneth Christensen ønsket et intervju som endte opp med en slags @ejonassen vs @thorsheim i en artikkel på nettavisen i påfølgende uke.

Blandt de topp 10

På mandag i forrige uke fikk jeg en plass blandt topp 10 teknologi-blogger kåret av Cision, hvor jeg kan menge med «eliten» som f.eks. Hans-Petter Nygaard Hansen, Martin Bekkelund og Morten Røvik for å nevne noen. Jeg føler meg både stolt og ydmyk ved at jeg har fått tildelt en plass blandt de topp 10.

De mest leste artiklene i løpet av måneden som er gått er «Derfor burde du slutte å bruke Skype» med hele 616 sidevisninger. På en OK andre plass er «Dropp USB- og NAS-backup – kjør alt på Dropbox» med 172 sidevisninger og på en tredje plass kom “Topp 5 videoklienter” med 155 sidevisninger.

Litt fakta

Jeg er meget fornøyd med antall besøkende og sidevisninger så langt, det har gått over alle mine forventninger. Totalt har jeg fått 1292 besøk, hvor 912 er unike. Det er 2208 sidevisninger, hvor 1800 er unike.

Mobil eller ikke mobil

Mens jeg har fulgt utviklingen den siste måneden, så var mobile brukere overrepresentert til å begynne med. Dette jevnet seg derimot ut litt mot slutten av måneden til å være 720 som sitter foran en PC, mens 572 har lest bloggen via mobil. Dette viser jo at man MÅ tenke på mobile enheter når man starter en blogg eller hjemmeside for den saks skyld (noe jeg forsåvidt aldri har vært i tvil om). Så hvilke lesere har jeg da? Eller rettere sagt, hvilke mobil plattformer har besøkt siden? Det er uten tvil Apple-gjengen som surfer mest blandt de mobile leserne, hvertfall denne måneden, og de dominerer ganske sterkt også.

 

Stå opp, stå frem

Mine ambisjoner med denne bloggen er mange; jeg ønsker å gjøre IKT-bransjen mer tilgjengelig, og tror mye av løsningen ligger i å gjøre den enklere å forstå. Norge stopper uten at teknologien fungerer, samtidig som vi tar den for gitt. IKT-bransjen kan være spennende, men da trenger vi flere profiler som evner å engasjere og som klarer å trigge folks interesse. Jeg oppfordrer derfor flere i bransjen til å stå opp og si deres mening. Vi trenger flere som «tørr» å stå frem slik at vi kanskje kan gjøre en bransje som er blitt tam og kjedelig, til kanskje noe som kan bli gøy å følge med på.

Avslutningsvis vil jeg bare tipse dere om  Hans-Petter Nygård Hansen som har laget en spørreundersøkelse hvor Norges beste teknologiblogg skal kåres. Har du funnet det jeg har å fare med som interessant, hadde jeg selvfølgelig satt pris på om du hadde gitt meg din stemme. Undersøkelsen, eller som jeg kaller det; konkurransen, pågår til 15.september 2012.

 

Bilde: FreeDigitalPhotos.net

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

,

No comments yet.

Leave a Reply