5 gode grunner til å bruke Evernote!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn3Email this to someone

Tar du mange notater og ikke brukt Evernote tidligere? Da skal jeg gi deg fem gode grunner til at nettopp denne app´en burde bli ditt nye notatverktøy.

Evernote er en gratis, skybasert notatskrivings- og organiseringsverktøy. Er du som meg og benytter både «padde», smarttelefon og laptop til å ta notater, da er du absolutt den rette bruker for Evernote.

5 gode grunner

Nummer 1: Alle dine notater blir kun noen få tasteklikk unna, uansett hvor du måtte befinne deg og uavhengig av enhet. Du kan også benytte en nettleser, gå inn på http://www.evernote.com og få tilgang til alle dine notater. Du kan herfra lese, redigere og lage nye via nettsiden. Er du Windows eller Mac bruker får du fordelen av å laste ned programmet som vil gi deg tilgang til dine notater til enhver tid, både offline og online.

Nummer 2: Det meste er enkelt med Evernote. Du kan velge hvilke fonter du vil bruke og hvilke farger du skal ha på teksten, akkurat det samme som ett vanlig tekstbehandlingsprogram som f.eks. MS Word. Organiseringen av notater er også veldig oversiktlig. Du kan enkelt lage notatbøker (eller mapper på pc språket), med underliggende notater . Disse kan igjen bli «tagget» med dine egne nøkkelord for enklere å kunne søke opp notatene i etterkant. Benytt ord som beskriver notatet best. Du kan, som et alternativ, også søke etter setninger eller ord i søkefeltet.

Nummer 3: Er du ute på farten og har skrevet dine notater fra lunsjmøtet på den berømte servietten, ikke noe problem. Benytt deg av kamera på din mobiltelefon til å ta bilde av notatet ditt, visittkortet eller annen informasjon. Evernote sine servere vil da foreta en OCR skanning av bildet. Videre så indekseres alle ord som OCR programmet gjenkjenner, for at du enkelt skal kunne søke på disse ordene ved en senere anledning. Nesten det samme som taggingen ovenfor. Benytter du Windows mobil, iPhone, iPod touch eller iPad kan du benytte Evernote sin app. Du vil da ha med deg notatene dine overalt. Du har også mulighet for å ta opp lydmeldinger / taleopptak.

Nummer 4: Deling, deling, deling. Med Evernote deler du notatene dine enkelt med hvem som helst. La oss si du skal lage deg en ønskeliste til jul, så kan du dele notatet ved å oppgi en URL hvor dine venner og familie kan laste ned notatet som en PDF.

Nummer 5: Er du opptatt av sikkerhet, da kan du oppgradere til premium abonnement, hvor du da for en månedlig eller årlig sum, får økt sikkerhet og en del andre funksjoner.

Evernote støttes på stort sett alle plattformer, noe jeg verdesetter høyt 🙂

Jeg har nettopp begynt å bruke dette selv, og det er sikkert mange andre nyttige funksjoner jeg ikke har fått med meg enda, og det er også MANGE jeg ikke har nevnt her. Men benytt gjerne kommentar feltet nedenfor dersom du har gode tips 🙂

Du kan lese mer på Evernote sine hjemmesider, hvor du også finner mange videoer.

Bilde: Evernote

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn3Email this to someone

3 Responses to 5 gode grunner til å bruke Evernote!

 1. Marie 05/02/2013 at 16:38 #

  Hei!
  Takk for fin oversikt, dette ser ut som noe jeg kunne trenge til min Mac. Har sett på Evernote.com, men forstår ikke hvor i jungelen jeg skal starte og hva jeg må laste ned for å begynne med det mest prekære – som er program for å skrive notater. Jeg er primært ute etter et praktisk og tiltalende notatprogram som kan
  ligge åpent til enhver tid så jeg kan pepre ned innfall med ujevne
  mellomrom.Og deretter ville jeg nok ta i bruk andre funksjoner som du beskriver. Kan jeg be deg kort beskrive Evernote for Dummies, med en hendig link eller to? Tusen takk uansett. Mvh Marie

 2. March 2016 Printable Calendar 18/02/2016 at 07:53 #

  Hi there, I want to subscribe for this weblog to get most up-to-date updates, so where can i do it please help out.

Leave a Reply