Alle lynmeldingskontoer i en og samme app!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Er du som meg og har flere lynmeldingskontoer du har opparbeidet deg gjennom tidene og bruker lynmeldinger for å kommunisere, ofte? Da har du kanskje også problemer med å få samlet alle dine kontakter over til én konto. Noen er på MSN, andre på google, mens resten er på Facebook. Slapp av, det finnes løsninger for sånne som oss 🙂

For de som kjenner meg fra før så er det ingen hemmelighet at jeg er en relativt stor Apple-fan. Det er flere grunner til det, men en av grunnene er økosystemet jeg til slutt har fått når det gjelder endepunktene mine. Hans-Petter Nygård-Hansen har beskrevet dette veldig godt, så derfor skal ikke jeg bruke tid på dette nå.

Det jeg derimot skal bruke litt tid på er hvordan du enkelt kan samle alle dine chat-kontoer i en og samme klient, til ett grensesnitt, på alle dine endepunkter. Selv om jeg stor fan av iOS, så står det litt om alternativer nederst i denne posten.

På laptopen

På jobb og privat har jeg en MacBook og jeg benytter veldig mye lynmeldinger som kommunikasjon i min hverdag, både privat og jobb. Jeg har chat-kontoer både på MSN, gTalk, Facebook og en egen lynmeldingstjeneste på arbeid som gir meg litt mer utfyllende informasjon om mine kolleger. Det vil si at jeg i utgangspunktet må sitte med 4 forskjellige applikasjoner/programmer for å være online.

Jeg bruker derfor en applikasjon som heter Adium. Med denne kan jeg enkelt legge til alle mine kontoer i ett og samme grensesnitt. Det vil si at når jeg fyrer opp Adium, så er jeg online og kan enkelt nå mine kontakter med lynmeldinger, uavhengig av hva motparten benytter.

Det finnes selvfølelig logg over alle lynmeldinger du har foretatt deg også. Du kan enkelt koble sammen flere kontoer på dine kontakter. La oss si at du har en kamerat både på MSN og google. Da tar du enkelt å trykker på navnet til vedkommende, hold musetasten nede og dra navnet sammen med den andre oppføringen. Vips så er de slått sammen til en og samme kontakt. Enkelt, ikke sant?

Til iPhone og iPad

Så var det dette med å være mobil da. Ja, for jeg skal jo kunne bruke lynmeldinger når jeg er på farta også, litt for å vise min status, jeg kan jo enkelt f.eks sette at jeg er i møte eller ledig, da ser jo mine kontakter det, fort. Men her nøyer jeg meg faktisk ikke kun med én klient, vet ikke helt hvorfor, men sikkert fordi jeg er litt over middels engasjert/ivrig på Facebook og har funnet ut at Facebook messenger er overlegen til sitt formål og har derfor denne innstallert på iPhone, ikke på iPad´n, det får jo være grenser (eller?). Telefonen ligger jo alltid i lomma og da får jeg alltid facebook meldinger levert, med push-varsel, uavhengig av hvor jeg er.

Men, for de andre 3 kontoene så benytter jeg en klient som heter BeejiveIM. Denne klienten støtter forsåvidt også Facebook, men jeg bruker sagt en egen app til det. BeejiveIM gir meg en grei oversikt og gjør at jeg enkelt kan nå mine kontakter selv om jeg er på farten. Den er grei på iPhone, men best på iPad, egentlig bare fordi «padda» har større skjerm og derfor blir den automatisk mer oversiktlig.

       

 Til dere andre som ikke har iOS

Både Facebook messenger og BeejiveIM finnes til Android, dersom du befinner deg på «den andre siden» 😉

Som alternativ til Adium på laptopen, så er det mange alterantiver, men jeg vet det er fler som bruker pidgin. Jeg brukte denne selv før jeg gikk mac. Den finnes forøvrig til Windows, Linux og Mac.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , , , , , , , , ,

One Response to Alle lynmeldingskontoer i en og samme app!

  1. Daniel Førum 22/08/2012 at 21:58 #

    Test gjerne Trillian, bra App.

Leave a Reply