Slik lager du en telefonsentral på under 30 minutter

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Trodde du det var dyrt og vanskelig å sette opp din egen telefonsentral?

Vel, det er ikke dyrt, og det er heller ikke veldig vanskelig, men du burde ha fiklet litt med linux eller i det minste har en forståelse av hva linux er for noe før du setter  i gang. Har du derimot holdt på en stund og er litt kjapp på labben, ja da kan du faktisk få en splitter ny fungerende telefonsentral på under 30 minutter.

Nja, det er vel en sannhet med visse modifikasjoner. Du trenger selvfølgelig å «shoppe» litt hvis du ikke har en ledig server liggende, du vil også trenge noen telefoner, som støtter SIP standarden, hvis du i det hele tatt har tenkt å ringe. Telefonene får du kjøpt i de fleste nettbutikker, og jeg anbefaler Cisco SPA500-serien, de har visst seg å være av god kvalitet og enkelere enn mange andre når det kommer til administrasjon/konfigurasjon.

Litt maskinvare trenger du selvfølgelig!

Trenger du hjelp til å finne de rette komponentene? Ikke noe problem, ta en titt på Voip-Info hvor du får en god pekepinne på hva du trenger ift hvor stor din installasjon vil bli, altså, hvor mange skal bruke systemet.

Jeg kan også hjelpe deg litt videre. Jeg har listet opp maskinvare vi har testet hos oss som jeg kan «gå god for». Om du velger dette eller benytter noe tilsvarende er opp til deg:

  • Dell R210 med 4/8GB minne (som taleserver)
  • En eller annen switch med PoE. Cisco 100-serien er et godt nok utgangspunkt
  • Cisco SPA504 som standard apparat (har støtte for PoE)
  • Cisco SPA525 (har støtte for PoE) som en litt fetere modell. Denne har blandt annet blåtann som gjør at du kan parre den opp med mobilen din.

Du kan også velge mellom flere modeller i Cisco SPA500-serien.

Kun 30 minutter igjen og du er klar

Når du nå har fått alt dette på plass, så er det bare å kaste seg ut i det. Bruk denne guiden for å komme i gang og etter 30 minutter så er det bare å ringe meg og fortelle meg hvordan det gikk 😉

Du vil selvfølgelig også ha behov for en leverandør som leverer IP-bylinjer. Det er mange å velge i mellom, men jeg kan anbefale Phonect. Dette er en stabil og god leverandører jeg har god erfaring med.

Så, hva kan du bruke denne telefonsentralen til da? Du tror kanskje du vil mangle noe? Vel, denne installasjonen skal dekke de aller fleste behov en bedrift skulle ha for å kommunisere med omverden.

Noen av tingene du kan benytte den til er;

Masse lykke til 🙂

Bilde: FreeDigitalPhotos.net

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, ,

No comments yet.

Leave a Reply