Bredbåndstelefoni i sterk vekst

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Vi opplever fortsatt en nervøs økonomi ute i Europa, men salg av bredbåndstelefoni bare klatrer.

I en nervøs økonomi hvor vi stadig har utfordringer, er det ingen overraskelse at bedrifter stadig er på utkikk etter måter å spare tid, og i det hele, spare penger. Fleksibilitet, enklere administrasjon og regelrette kostnadsbesparelser er rekkefølgen på dagen. Mange bedrifter oppdager at tale over IP (VoIP) tjenester som hosted telefoniløsning, ofte omtalt som bredbåndstelefoni, vil gi dem fleksibilitet og store kostnadsbesparelser. Markedet for bredbåndstelefoni klatrer derfor opp som en solid utfordrer til de tradisjonelle telefoniløsningene.

En nylig utgitt rapport fra Infonetics viser den siste stigningen i bruk av VoIP-løsninger som bredbåndstelefoni, med inntekter innenfor denne sektoren er opp 33 prosent, og klatrer 44 prosent opp på solgte tjenester i 2011. Infonetics sin rapport viser administrerte IP-baserte telefonitjenester på tvers av en rekke tilbydere, inkludert store navn som AT & T, cablevision, Embratel NetFone, France Telecom, Time Warner, Cabel og en rekke andre, som viser imponerende gevinster på tvers av bransjen.

Rapporten er også spredt ut i videre forstand og viser ikke bare til tradisjonelle telefoniløsninger og produsentene av IP-baserte telefonsystemer, men den viser også til årsakene for og imot utplassering av SIP-trunk løsninger, sluttbrukers svar på spørsmål om SIP trunk og mer generalisert diskusjon om samtrafikk, utvidelser og investeringer.

Rapporten belyste også noen sterke lyspunkter. Andelen av SIP-trunk abonnement har økt med 128 prosent fra året før, og antall brukere av bredbåndstelefoni er satt til å doble seg mellom 2012 og 2016. Dette viser et veldig stort potensial for bransjen som helhet.

Fordelene ved bredbåndstelefoni

Fordelene ved å benytte bredbåndstelefoni, eller tale over IP generelt, har vært regelmessig uttrykt i form av reduserte kostnader, eller i redusert tidsbruk i det å administrere systemene, som også kan slå ut i reduserte kostnader. Alt som kan la en bedrift – liten, medium eller stor – svare på spørsmål raskere og lokalisere problemer kjappere, kan gi lavere kostnader, og det er akkurat det bredbåndstelefoni tilbyr.

Mens brebåndstelefoni og lignende VoIP systemer, ikke er i bred bruk enda, er den samlede trenden en oppadgående mobilitet, hvor fler og fler bedrifter oppdager verdien involvert i å spare penger, og spare penger gjennom å spare tid, det er ofte utløsende faktor for å etablere disse systemene i sine virksomheter.

Kilde: http://hosted-pbx.tmcnet.com/articles/288811-voip-services-hosted-pbx-markets-seeing-rapid-growth.htm
Bilde: FreeDigitalPhotos.net
 
Jeg har forresten registrert meg på Bloggurat.
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply